Ablak blog

Műanyag ablakok nagyobb fürdőszobákhoz

Fürdőszoba ablak

El tudja képzelni, hogyan mutat egy álom fürdőszoba?

A hatalmas fehér falak helyet képzelje el álom fürdőszobáját hatalmas műanyag ablakokkal! Nincs is szebb látvány, mint egy minimalista stílusú fürdőszoba hatalmas műanyag ablakokkal felszerelve, ami álomszerű kilátást biztosít.

Ezek a fürdőszobák már a luxus kategóriát súrolják, mivel felújításuk és berendezésük jelentős költségvetést követelnek, de a legfontosabb, ha a fürdőszobánkról van szó, hogy ne hagyjuk abba a képzelődést. A kényelmes és megnyugtató hatást nyújtó födőszoba minden pénzt megér, egy fárasztó nap után, így célszerű nagyon alaposan átgondolni berendezéskor minden lehetőséget.

A műanyag ablak vásárlásának az alapvető hibái

Műanyag ablak a Hevesthermtől

A leggyakoribb hiba a műanyag ablak vásárlók körében a vételárnál áll fenn, amikor is nem a minőséget, sokkal inkább a pénztárcánkat részesítjük előnyben, holott hosszútávon semmiféleképpen sem kifizetődő ez a hozzáállás.

Egyre gyakrabban olvashatunk olyan műanyag ablak hirdetéseket, ahol az ár egyáltalán nem tükrözi a várt minőséget, ami könnyen befolyásolhatja a tudatlan vásárlót is. Nagyon sokszor találkozhatunk olyan reklámokkal is, amikor nagyon olcsó négyzetméter árral dolgozó, minőségi ablakokat kínáló vállalkozók hirdetnek, és a megrendeléskor derül ki, hogy azok az árak csak a fix ablakokra vonatkozik és nem a nyithatókra. Ezekre a részletekre is figyeljünk oda, hiszen a nyitható és a nem nyitható műanyag ablakok között szinte kétszer annyi az eltérés, ami az árakat illeti.

A műanyag ablakok előnyei és hátrányai

Műanyag ablakcsere Budapesten

A műanyag ablakok két fontosabb részből állnak: a hőszigetelő üvegből és a műanyag keretből. Ezeknek az ablakoknak számos előnye létezik a régebbi típusú ablakokkal szemben, amit az alábbi listában fel is sorolunk:

  • könnyedén megszabadulhat a páralecsapódástól a téli időszakban
  • jó hangszigetelés biztosit otthonának
  • az ablaküvegek kezelve vannak, ezért megszűrik a hőáramlást, de ugyanakkor beengedik a természetes fényt a lakásba
  • bizonyosak törés szempontjából, így a balesetveszély is alacsonyabb
  • a kívülről érkező hideg levegő, a kertben kialakított kamráknak köszönhetően felmelegszik, így sokkal kisebb a hő veszteség
  • a közüzemi számlák összegének csökkenése